Kanelsnegle – Opskrift på kanelsnegle
Skønne kanelsnegle med masser af det lækre fyld.
Prøv også: Sneglekage i bradepande
Dej
- 50 g gær
- 4 1⁄2 dl mælk
- 3 æg
- 1 tsk salt
- 6 spsk sukker
- evt. 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
- 1 kg mel
- 150 g smør (blødt)
Fyld
- 400 g smør (blødt)
- 400 g sukker
- 6 spsk kanel
Opløs gæren i mælken. Rør æg, salt, sukker og evt. vaniljepulver i.
Ælt skiftevis lidt af smørret og lidt af melet i indtil det hele er kommet i og dejen er jævn. Lad den hæve tildækket i en halv times tid.
I mellemtiden røres ingredienserne til fyldet sammen.
Rul dejen ud og smør fyldet på. Rul den sammen - så stramt som muligt - og skær den i skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir eller i muffinsforme (de hjælper til at holde på fyldet).
Bag kanelsneglene midt i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne.
Kanel-julestjerne til jul
I den dejlige juletid plejer jeg at bytte kanelsneglene ud med den smukke kanel-julestjerne. Den smager som kanelsnegle, er sjov at lave og så er man sikker på, at komme i julestemning.