Kokossuppe med gulerødder
Skab en varm stemning omkring middagsbordet med denne kokossuppe, som sammen med den runde kokossmag tilsættes en krydret smag i form af karry og ingefær. Samtidig får den en naturligt god aroma fra rodfrugterne, som også er gode for konsistensen og for din sundhed. Suppen er simpel at lave og er velegnet til eksempelvis forret eller natmad.
Ingredienser
- 1 tsk kokosfedt
- 1 løg (hakket)
- 2 spsk ingefær (frisk og hakket)
- 4 fed hvidløg (hakkede)
- 1 tsk karry
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 750 ml vand (eller mindre, hvis suppen skal være tyk)
- 300 g gulerødder (grofthakkede)
- 15 g søde kartofler (grofthakket)
- 150 ml kokosmælk
- 1 tsk salt
- hvid peber
- lidt safran (kan udelades)
Varm kokosfedt i en suppegryde. Steg løget deri til det er blødt. Tilsæt hvidløg, ingefær og karry. Rør rundt i gryden. Tilsæt lidt vand og derefter gulerødder og søde kartofler. Lad dette simre til grøntsagerne begynder at blive bløde.
Kom resten af vandet og bouillonterningerne i. Rør det hele sammen og lad det simre i 15 minutter eller til grøntsagerne er helt bløde. Tilsæt kokosmælk, safran, salt og peber.
Hæld suppen i en blender og blend den til den er blød. Servér med noget godt brød.