Grøntsager med mozzarella
I denne ret bages kartofler, tomater og løg ikke bare i ovnen, men trækker samtidig smag fra buillon og cremet fløde, samt gratineres med gylden ost.
Til retten foreslås at servere nedenstående friske salat med saftige frugter, da den fungerer som et let modstykke til den tungere grøntsagsret. En skøn og spraglet hverdagsspise, som ikke desto mindre er simpel at lave.
Ingredienser
til 3 personer- 4 kartofler (skrællede og i skiver)
- 5 tomater (i skiver)
- 3 zittauerløg (snittede)
- tørret basilikum
- salt
- peber
- 2 dl grøntsagsbouillon eller fond
- 1 dl madlavningsfløde
- 3 kugler mozzarella ost (i skiver)
Salat
- 2 nektariner (modne og i både)
- 1 agurk (skrællet og i skiver)
- 1 bdt forårsløg (snittede)
- 4 kiwier (i skiver)
Læg kartofler, tomat og løg i lag i et ildfast fad. Hæld bouillonen og fløden over. Læg mozzarellaskiverne øverst.
Sæt det i ovnen 1 times tid ved 180 grader, til alt er mørt og osten er begyndt at blive brun. Bland alle ingredienserne til salaten sammen.
Servér de varme grøntsager sammen med salaten og en kælderkold øl.