Laks med pasta
Laks og pasta går fortræffeligt sammen, det er nemt at tilberede og med en hjemmelavet sauce til, er måltidet fuldendt. Vin og fond giver god smag til saucen og med en smule fløde bliver den dejlig cremet, uden at være for fed.
Ingredienser
til 4- 4 laksebøffer
- 1 tsk salt
- 1 spsk margarine
- 1 tsk timian
- krydderier (efter smag)
- 400 g pasta
Sauce
- 2 løg (i skiver)
- 1 spsk margarine
- 2 spsk rosenpeber
- 2 spsk ketchup
- 2 dl hvidvin
- 1⁄4 l fløde
- 1 tsk fiskefond
- 2 tsk lys kulør
Smelt margarine og kom krydderierne ved. Pensl laksebøfferne med krydderiblandingen og steg dem i 5 minutter på hver side.
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.
Lad rosepeberen simre i hvidvin i cirka 5-10 minutter. Steg løg i smør til de bliver lysebrune. Kom vinen (med peberen i), fløde, ketchup og fond ved. Lad sovsen simre ved svag varme i cirka 10 minutter, eller til sovsen begynder at blive tyk. Kom kulør i og smag til.
Servér sovsen til laksen og det kogte pasta.