God fiskesuppe
God fiskesuppe er mættende og smagfuld, og det er denne bestemt også. Du kan variere fisken efter smag, men den skal dog ikke være for fed.
Ingredienser
- 1 kg kuller eller helleflynder
- 1⁄2 l valle
- 1 l vand
- 4 gulerødder (store)
- 1 1⁄2 spsk groft salt
- 100 g knoldselleri
- 100 g porre
- 1 løg (mellemstort)
- 100 g margarine
- 1 1⁄2 tsk dild
- 5 spsk mel
- 1⁄4 tsk allroundkrydderi
- 2 1⁄2 tsk fiskefond
- 3 dl fløde
- 300 g rejer
Kog fisken i en blanding af valle, vand og salt. Kog den ikke for længe. Skær gulerødderne i skiver og kog dem også. Skær selleri, løg og porrer i tynde skiver og steg, i lidt margarine, i cirka 5 minutter i en gryde. Tilsæt dild. Drys mel over og rør det hele rundt. Tilsæt cirka 1 ½ liter af blandingen fra fiskegryden. Smag til med fiskefond og all-around. Tilsæt fløde og lad suppen koge.
Kom rejer, fisk og gulerødder i. Varm suppen igen, men lad den ikke koge. Servér med brød og smør.