Pastaret med spelt-pasta
I denne lidt anderledes pastaret bruges pasta lavet af speltmel, som anses for at være sundere end almindelig pasta, da spelt bl.a. indeholder mere protein.
Retten bliver især interessant, når pastaen blandes med lækre stykker af marineret tofu og en cremet sauce, som giver retten masser af krydret smag. Den kan sagtens serveres som en let hovedret.
Ingredienser
til 2 personer- 400 g tofu
- 2 spsk tamari sauce
- 1 tsk stødt ingefær
- 250 g speltmel pasta
Krydret sauce
- 1 løg
- 2 chilier (friske)
- 2 fed hvidløg
- 1 ingefær (revet)
- saften fra 1 citron
- 2 tsk korianderfrø (knuste)
- 2 tsk kommenfrø (knuste)
- 25 g frisk koriander
- 1 spsk tamari sauce
- 5 dadler
- 1 ds kokosmælk
Vrid vandet fra tofuen og tør den på papir. Skær den i tern og kom den i en boks med låg. Bland stødt ingefær og tamarisauce sammen og hæld det over tofuen. Lad den trække i cirka 15 minutter. Ryst det lidt ind imellem. Kog pastaen efter vejledningen på pakken.
Sauce:
Hak løg, hvidløg, frisk koriander og dadler. Rens chilien og hak den. Kom tofuen på en varm pande og steg den til den er gylden. Læg den til side og steg grøntsagerne i olie. Kom krydderier og citronsaft i. Tilsæt kokosmælk og vend derefter pasta og tofu. Servér evt. med brød.