Bombaystyle pitabrød med agurkeraitha
Pitabrød med indisk præg i form af frisk agurkeraitha og pikant svine- eller kyllingefilet. Retten kan varieres i det uendelige efter præferencer. Tilsæt f.eks. raithaen hvidløg, frisk koriander og sambal oelek for en stærkere smag.
Ingredienser
til 2 personer- 4 pitabrød
Til agurkeraitha
- 1⁄2 agurk
- 1 dl naturel yoghurt
- 1 forårsløg
- salt
- peber
Fyld
- 250 g svinefilet eller kyllinge filet (i skiver på ca. 1/2 cm)
- salt
- peber
- 1 tsk karry
- 1⁄2 spsk olie
- 1 spsk peanuts
- 1 spsk rosiner
- evt. 8 blade salat (iceberg eller romaine) - se flere ideer til fyld her
Pitabrødene lunes. Agurken halveres på langs. Kernerne fjernes med en ske og smides ud. Agurken snittes i fine stave og blandes med yoghurten. Forårsløget hakkes fint og blandes i. Krydr med salt og peber efter smag.
Lidt køkkenrulle bruges til at duppe evt. væske af fileten. Kødet drysses med salt, peber og karry. Olien opvarmes på en pande ved høj temperatur. Kødet kommes på panden og steges blot et øjeblik, inden det vendes. Det fjernes fra panden. Peanuts og rosiner opvarmes derpå kortvarigt på panden og mikses så med kødet.
Kød-blandingen, salat og agurkeraithaen kommes i pitabrødene og de er klar til servering.
Ønsker du en anden variation af retten, kan pitabrød erstattes af naanbrød eller fileten kan udskiftes med strimler af inderlår.
Hvis du foretrækker en mere klassisk dressing til pitabrødene, kan jeg anbefale denne.