Oksesteg med portvinssovs
Lav oksesteg med portvinssovs fra bunden - enhver kan være med. Oksestegen krydres friskt og steges lige som du ønsker. Vin og fond skaber nemt en god dybde i sovsens smag, så her er ikke brug for et hav af ingredienser.
Ingredienser
- 800 g oksemørbrad eller flanksteak
- 80 g smør
- 2 stilke timian
- 1 stilk rosmarin
- salt
- peber
Portvinssovs
- 4 dl oksefond
- 100 g skalotteløg
- 1 dl portvin
- 1⁄2 dl balsamico
- 40 g smør
- lidt salt
Skær kødet i 4 stykker. Steg det ved høj varme, i smør. Krydr med timian, rosmarin, salt og peber. Tag panden af varmen og lad kødet trække lidt. Stegetiden er efter smag.
Hak løget og brun det i smør, i en gryde. Tilsæt balsamico og lad det koge ned til 3/4. Tilsæt dernæst portvin og lad det koge ned. Kom fonden i og kog sovsen til den har passende konsistens. Sigt saucen ned i en skål og tilsæt lidt salt.