Gulerodskage med Flødeost
En lækker gulerodskage med flødeost. Opskriften er let at lave og sikrer dig en helt særlig smagsoplevelse.
Ingredienser
- 2 æg
- 200 g rørsukker
- 1 dl olie
- 150 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 2 tsk citronsaft (presset)
- lidt salt
- 3 tsk kanel
- 3 1⁄2 dl gulerødder (revet)
- ca. 2 dl rosiner
- 70 g valnødder (hakket)
- smør til smøring af kageform
- 125 g Philadelphia (kan fint være light)
- lidt citronsaft
- 1 1⁄2 dl flormelis
Pisk æg, rørsukker og olie sammen. Hæld hvedemel, bagepulver, salt og kanel i skålen og pisk det forsigtigt. Hak valnødderne og tilsæt disse samt gulerødder, rosiner og citronsaft. Det hele blandes godt før det hældes i en kageform som skal være smurt med smør. Bag dette i ovn ved 175 grader i godt og vel 45 minutter.
Når kagen er afkølet laves glasuren ved at blande philadelphia ost, flormelis og citronsaft. Dette fordeles fint over kagen inden servering.