Karrysuppe med ferskner
Nem opskrift på en dejlig cremet karrysuppe med ferskner. Fersknernes sødme og den stærke karrysmag passer rigtig godt sammen.
Ingredienser
til 2 personer- 2 fed hvidløg
- 1 løg (stort)
- 1 spsk smør
- 3 spsk karry (efter smag)
- 1 ds hakkede tomater
- 6 dl grøntsagsbouillon (terning + vand)
- 2 1⁄2 dl fløde
- 1 ds fersken (eller 2 friske ferskner pr dåse.)
- 2 kartofler eller anden rodfrugt
- salt
- peber
Smelt smøret i en gryde. Hak løg og hvidløg fint. Svits karry, løg og hvidløg i smøret. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og bring karrysuppen i kog. Hak kartoflerne fint, og kom dem i gryden. Lad det koge i et kvarters tid eller til kartoflerne er møre. Hak fersknerne og tilsæt dem sammen med de hakkede tomater og fløden. Bring suppen i kog og smag til med salt og peber. Suppen kan evt. blendes for at få en mere cremet konsistens, men så er det en god idé at vente med at komme nogle af de hakkede ferskner i, til resten af suppen er blevet blendet.