Æggekage i ovn
Lav din æggekage i ovnen i stedet for på komfuret. Du kan læne dig tilbage og lade den blive bagt uden at være bange for, at den brænder på.
Den bliver især velsmagende, når den serveres med sprød bacon og krydres med purløg. Æggekage er en nem vej til masser af protein og kan endvidere serveres nærmest når som helst på dagen: Til brunch, til frokost eller til aftensmad.
Ingredienser
- 12 æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk mel
- 1 spsk smør
- salt
- peber
- 1⁄2 bdt purløg
- 1 pk bacon
- evt. løg (hakket) eller svampe
Steg baconskiverne gyldenbrune i smør og læg dem på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge fedtet.
Pisk æg, mælk, bagepulver, mel, salt og peber sammen. Kom evt. løg eller svampe i. Hæld æggemassen på panden og sæt panden i ovnen.
Bag ved 185 grader i en halv times tid eller til æggekagen er hævet op og gennembagt.
Server med rugbrød, sprød bacon og purløg.
Se også:
Luftig æggekage på pande