Hjemmelavet burger med oksekød
Virkelig god hjemmelavet burger med oksekød, hvor selve bøffen får et lækkert hint af karry og hvidløg. I samspil med bacon, aioli, ost og et par gode burgerboller er det ganske enkelt helt perfekt.
Ingredienser
- 8 skiver bacon
- 600 g hakket oksekød
- 2 tsk karry
- 3 fed hvidløg
- evt. lidt olie
- 4 skiver ost
- 4 burgerboller
- frisk spinat
- ca. 12 skiver agurk
- ketchup
Steg baconskiverne sprøde på en pande, og læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle.
Bland det hakkede oksekød med karry, og pres hvidløget heri. Ælt kødet godt sammen, del den i fire dele, og form hver del til en burger. Steg bøfferne på panden i baconfedtet og evt. lidt olie, hvis det er nødvendigt. Læg et stykke ost på hver bøf, når de næsten er færdige, og lad osten smelte.
Del burgerbollerne i to, smør den ene halvdel med aioli, og læg spinat samt evt. agurkeskiver ovenpå. Læg også en burgerbøf ovenpå, top med ketchup og to stykker bacon samt toppen af burgerbollen.
Servér eks. den hjemmelavede burger med ovnbagte kartofler og rodfrugter