Mørbrad med pesto
Mørbrad er i sig selv lækkert. Men det er rent faktisk muligt at gøre det endnu mere lækkert og interessant. Pestoen tilfører kødet ekstra, krydret smag, mens den delikate, lufttørrede skinke omgiver det med en sprød overfalde og giver et let saltet touch. Et sikkert hit som hverdags- eller gæstemad.
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 2 spsk pesto efter smag
- 5 skiver lufttørret skinke
- lidt smør til stegning
Puds mødbraden fri for sener og fedt. Skær en dyb rille på langs i mørbraden, men pas på at du ikke skærer hele vejen igennem. Kom pestoen i rillen og luk mørbraden sammen.
Vikl skinkeskiverne om mørbraden (brug evt. nogle kødnåle for at holde det på plads) og brun den på panden i lidt smør. Når den er brunet på alle sider lægges den i et ildfast fad og steges færdig i ovnen i 25 minutter på 200 grader.
Lad mørbraden trække i ti minutter inden servering.