Vaffel opskrift
Det er ikke besværligt at lave velsmagende vafler. Med kombinationen af hvede- og speltmel bliver disse ekstra gode, mens sukker og vanilje giver en skøn sødme, uden at den bliver for dominerende. Vaflerne kan sprede sprød stemning til enhver anledning og smager især godt med syltetøj, flormelis, is eller bær.
Ingredienser
til 10 personer- 125 g hvedemel
- 125 g speltmel
- 1 tsk kardemomme
- 3 dl mælk
- 1 dl vand
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
- 1 knsp salt
- 100 g margarine
Smelt margarinen og afkøl den. Imens piskes æg, sukker og vanillesukker før margarinen tilsættes (den skal være afkølet først). Hæld mælk og vand i før du lidt efter lidt tilsætter mel, bagepulver, kardemomme og salt. Pisk det hele godt så du undgår klumper.
Dermed er vaffeldejen klar til stegning. Der er ca. nok dej til 10 vafler så lav gerne dobbelt portion når du først er i gang.