Fiskesuppe
Denne fortræffelige fiskesuppe kan sagtens serveres som et måltid i sig selv på en almindelig hverdag. Den er nemlig med både rodfrugter, fisk og rejer en fyldig og mættende suppe, som herved også får en flot og velsmagende palet af smags- og farvenuancer. Den hakkede dild giver afsluttende et friskt, grønt pift.
Ingredienser
til 4 personer- 2 1⁄2 kartofler
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 1 løg
- 2 tomater
- 1 tsk karry
- 1 tsk olie
- 700 g hvid fisk (f.eks. asiatisk søtunge eller torsk)
- 20 rejer
- 2 fiskebouillonterninger
- 9 dl vand
- 1 1⁄2 dl madlavningsfløde
- 1 dl hvidvin
- salt
- peber
- dild
Skræl kartofler, gulerødder, pastinak og løg. Skær de tre førstnævnte i aflange stykker og løget i små stykker. Steg grøntsagerne i en stor gryde med olie og krydr med karry. Bland godt. Tilsæt derefter tomaterne og buillonterningerne med vand og hvidvin. Lad dette småkoge i op til 10 minutter før du tilsætter madfløden.
Imens skæres fisken i mellemstore stykker og rejerne pilles. Hæld dette i gryden og lad den stå og småkoge ved svag varme i 5 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt lidt hakket dild inden servering.
Serveres med et godt stykke brød til.