Kanelsnegle med marcipan
Kanelsnegle smager godt men kanelsnegle med marcipan smager ekstra godt. Prøv opskriften.
Inden vi går til opskriften på kanelsneglene, vil jeg også lige tippe dig om den flotte kanelstjerne-kage, der ligner en julestjerne. Den er virkelig god!
Dej
- 5 dl mælk
- 50 g gær
- 12 dl mel
- 1 1⁄2 dl sukker
- 125 g smør
Fyld
- 50 g marcipan
- 50 g kanelsukker
- 50 g smør
Lun mælken i en gryde - den skal ikke koge eller være varm - blot lun. Bland gær i mælken.
Bland mel og sukker sammen i en skål. Ælt smørret i bland derefter også gærblandingen i. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve under et viskestykke i mindst en halv times tid.
Smelt smørret til fyldet. Riv marcipanen.
Drys mel på bordet og rul dejen ud. Pensl dejen med smeltet smør og drys kanelsukker på. Drys marcipan over det hele og rul dejen op.
Skær den i skiver. Læg kanelsneglene på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 30 minutter. Bag ved 250 grader, i 5-8 minutter.