Afrikansk kylling
Prøv denne opskrift på Afrikansk kylling den smager rigtig godt.
Ingredienser
- 1 kg kyllingebryst
- salt
- peber
- 2 spsk olie
- 2 løg (hakket)
- 2 1⁄2 fed hvidløg
- 1 chili (hakket)
- 1 spsk ingefær (revet)
- 1 ds hakkede tomater
- 700 ml vand (kogende)
- 1 spsk hønsefond
- 300 g ris
- ca. 3 peberfrugter (i forskellig farve)
- 1 håndfuld spinat
- cayennepeber
Krydr kyllingen med salt og peber. Varm olien i en tykbundet gryde med låg og brun kyllingen på alle sider. Læg kyllingen på en tallerken. Skru ned for varmen og lad løget simre i olien, i 5-8 minutter, uden at brune den.
Kom hvidløg, chili, ingefær og tomater i en blender og blend dem godt sammen. Hæld blandingen i gryden. Rør kogende vand og fond sammen og hæld det i gryden. Tilsæt kyllingen og lad det hele simre i 10 minutter. Tilsæt ris og kom låg på gryden. Lad det simre ved svag varme, i 10 minutter til. Skær peber i strimler og kom dem i gryden. Lad det simre i 10 minutter til, eller indtil risene er kogt. Tilsæt spinat og lad det varme i 1-2 minutter. Smag til og servér med brød.