Pandekager med svinekød
Pandekager med svinekød er en lækker opskrift på fyldte pandekager med inspiration fra asien.
Ingredienser
- 5 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 1⁄2 tsk natron
- 1⁄2 tsk salt
- 7 dl mælk
- 50 g smør (smeltet)
- 2 æg
- 0,13 tsk kardemomme
Fyld
- 300 g hvidkål
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk sojasauce
- 1 tsk salt
- 0,13 tsk peber
- 300 g hakket svinekød
- 1 forårsløg
- 100 g flødeost
til pensling
- smør
- sojasauce
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt æg og mælk. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen og bag tynde pandekager.
Fyld:
Hak hvidkålen fint og lad det simre i en ½ teskefuld olie til det er mørt. Krydr med soja, salt og peber. Brun kødet i en ½ teskefuld olie. Tilsæt flødeost og lad den smelte. Bland kød og hvidkål sammen. Smør fyldet på pandekagerne og rul dem op. Fold enderne og læg pandekagerne i et smurt ildfast fad.
Pensl med smør og soja. Bag ved 200 grader, i cirka 15 minutter.