Fiskegratin
En god nordisk fiskegratin med hvid fisk og makaronier.
Ingredienser
- 500 g hvid fisk (f.eks. torsk)
- 150 g makaroni
- 3 æg
- 2 spsk smør
- 1⁄2 l mælk
- 3 spsk hvedemel
- salt
- peber
- revet muskatnød
- rasp
Kog fisken nogen minutter i letsaltet vand. Kog også makaronien efter anvisning på pakken. Fjern benene i fisken og skær den i små stykker.
Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Bland herefter mælk i lidt ad gangen og kog saucen op efter hver gang du har tilsat mælk. Når al mælken er kommet i skal sovsen være lidt tyk i konsistensen. Hæld krydderierne, fisk og makaroni i samt 3 æggeblommer. Æggehviden skal være skilt fra æggeblommerne.
Mens sovsen varmes op piskes æggehviderne stive. Hæld fiskeblandingen/sovsen i et ildfast fad som er passende stort. Bland forsigtigt æggehviderne i og dæk det hele med rasp.
Puttes i ovnen ved 225 grader i 45 minutter.
Hvis man ønsker at inkludere grøntsager i gratinen kan man tilsætte lidt snittede porrer i sovsen før den hældes i fadet.