Æblechutney
Dejlig nem opskrift på æblechutney med rosiner, rødløg, chili og ingefær, der kan laves i løbet af ingen tid og passer perfekt til sammenkogte retter, stegt flæsk og fisk.
Ingredienser
til 1 portion- 1 rødløg
- 1 spsk olivenolie
- evt. 1 rød chili
- evt. 1 spsk ingefær
- 3 æbler
- 1 dl hvidvinseddike
- 150 g rørsukker
- 1 håndfuld rosiner
Hak rødløget fint, og svits det i en gryde i olien.
Rens chilien for kerner og hinder, og hak den fint. Hak ingefæren meget fint, og tilsæt den sammen med chilien.
Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tern, og kom ternene i gryden sammen med hvidvinseddike, rørsukker og rosiner.
Lad æblechutneyen simre ved svag varme under låg i ca. 45 minutter, eller til æblerne er kogt ud, og lad den så køle helt af.
- Publiceret d.
- 11.08.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Indisk mad ›
- Chutney