Ceviche
Ceviche er en fiskeret, som især er populær i kystregioner af Central- og Sydamerika, men i dag er kendt over hele verden og tilberedes på varierende måder i forskellige lande.
Denne variant tilberedes på klassisk vis ved at lade fisken trække i citrussaft, før den tilføjes yderligere smagsnoter i form af koriander og frisk chili.
Ingredienser
- ca 300 g hvid fisk (lyssej, hellefisk, torsk eller anden hvid fisk filet uden skind og ben)
- 2 limefrugter
- 1 citron
- 1 rødløg (lille)
- 16 cherrytomater
- 1⁄2 bdt frisk koriander
- 1⁄2 frisk chili
- lidt salt (fint)
Skær fisken i tynde skiver og læg skiverne i en skål. Pres limefrugternes og citronens saft ud over fisken. Lad det trække i køleskabet 1 times tid. Syren fra citrusfrugterne "koldkoger" fisken.
I mellemtiden hakkes rødløg og chili fint (husk at fjerne kernerne først). Tomaterne skylles og skæres i kvarte. Koriander hakkes fint.
Når fisken har trukket 1 times tid, hældes citrussaften fra og fisken drysses med en lille smule fint salt for at stoppe koldkogningen.
Bland fiskestykkerne med de øvrige ingredienser og servér cevichen med det samme.