Havregrynsboller
Nem opskrift på havregrynsboller med et lille strejf af honning.
Ingredienser
til 14 stk- 50 g gær
- ca. 7 dl vand (lunkent)
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 350 g havregryn
- ca. 500 g hvedemel
Sådan bager du havregrynsbollerne
- Kom gær og vand i en stor skål og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør det hele godt sammen.
- Ælt dejen, og tilsæt lidt ekstra mel, hvis det er nødvendig, den skal være fugtig, men ikke klistret.
- Form dejen til boller, og sæt dem på en bageplade belagt med bagepapir. Lad dem hæve 1 time.
- Bag havregrynsbollerne i midten af ovnen i 20-25 minutter ved 220 grader (varmluft 200 grader).
Tip:
Foretrækker du boller, der er lidt grovere i det, kan du bage disse lækre gulerodsboller med havregryn.
Kan man erstatte hvedemelet med groft mel?
Da hvedemel har et højere glutenindhold end grovere meltyper, kan man ikke erstatte al hvedemelet med groft mel, da det vil give flade, kedelige og tørre boller.
Jeg vil derfor ikke anbefale at erstatte mere end 75-100 gram af hvedemelet med fuldkornsmel.
Alternativt finder du en masse gode opskrifter på grovboller lige her.
Kan bollerne koldhæves?
Jeg har ikke selv prøvet at koldhæve disse havreboller, men jeg vil tro, at man sagtens kan reducere mængden af gær til 5-10 gram og lade dem hæve 8-12 timer i køleskabet.
Efter hævning formes dejen til boller, som efterhæver og bages som beskrevet i opskriften.
En anden mulighed er, at du kan bage disse nemme koldhævede morgenboller.
Næringsindhold for havregrynsbollerne
pr. bolle | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 226 kcal | 3161 kcal |
Kulhydrat | 41 g | 574 g |
Protein | 8 g | 106 g |
Fedt | 2 g | 32 g |