Flødekartofler
Uanset madlavningsevner bør du ikke snydes for klassikeren. Herunder får du serveret to lune, cremede og utroligt nemme bud på, hvordan flødekartofler tilberedes. Naturligvis med det obligatoriske anstrøg af muskatnød.
Ingredienser
til 8 personer- 2 kg kartofler
- 1⁄2 tsk revet muskatnød
- 4 tsk groft salt
- peber (friskkværnet)
- 7 dl piskefløde
Kartoflerne skrælles og snittes i fine skiver. Tag to ildfaste fade og fordel kartoflerne i lag med krydderierne heri. Fløden hældes omkring kartoflerne. Fadet kommes i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Server varme.
NB: Alternativt kan kartoflerne koges 10 min. først. Så forkortes bagetiden med 20-30 min. Denne fremgangsmåde er lidt nemmere og resultatet bliver formentlig også lidt pænere.
- Publiceret d.
- 30.06.04.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Flødekartofler