Knækbrød sesam og hørfrø
Selvom knækbrød ikke er det du oftest køber, betyder det ikke, at dette ikke er noget for dig. Hjemmelavet knækbrød smager nemlig anderledes og naturligvis meget mere interessant!
Denne sunde variant er sprød, men ikke tør og indeholder både hørfrø, sesamfrø og rugmel, som giver en velafbalanceret smag og god tyngde.
Ingredienser
- 1 dl hvedemel
- 1⁄2 dl rugmel
- 1 dl havregryn
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1⁄2 dl olivenolie
- 1 dl vand (evt. lidt mere hvis dejen er for tør)
Alle ingredienserne blandes sammen og dejen rulles ud på et stykke bagepapir på størrelse med en bageplade.
Skær dejen ud i stykker af den størrelse, som du ønsker at knækbrødsstykkerne skal have. Det skal gøres inden dejen bages, da det er svært at gøre efter bagningen.
Bag knækbrødene ved 180 grader i en halv times tid eller til de er gyldne.