Rissalat
Denne rissalat er både fyldig og flot. Risen giver tyngde, ananas og radiser giver syrlige og skarpe noter, mens de farverige grøntsager gør, at salaten ikke blot er et mættende, men også dekorativt indslag på middagsbordet.
Tip: har du nogle ris til overs fra dagen før, kan de sagtens bruges i rissalaten.
Ingredienser
- 3 dl ris
- 4 1⁄2 dl vand
- 1 rødløg
- 1 rød peberfrugt (eller gul peberfrugt)
- 10 oliven uden sten
- 1⁄2 agurk
- 5 radiser
- 0,2 ananas (helst frisk)
Kog risene i vandet under låg i 12 minutter og lad dem derefter trække i yderligere 12 minutter under låg.
I mellemtiden skæres peberfrugten og agurken i tern, rødløg, radiser og oliven hakkes fint. Ananasen skæres i mundrette stykker.
Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og rissalaten er klar til servering.