Avocadomousse
Luk avocadoen ind i køkkenet lidt oftere og lad den indgå i madlavningen på en interessant måde med denne avocadomousse. Fremgangsmåden er simpel og resultatet bliver en flot, grøn mousse med en rund smag af avocado og diskrete, syrlige noter af citron. Servér retten som tilbehør eller som en flot forret.
Ingredienser
- 2 avocadoer
- 1 spsk geleringspulver
- 2 spsk citronsaft (eller limesaft)
- 1 håndfuld frisk basilikum eller andre krydderurter
- salt
- peber
Skær avocadoerne over på langs og fjern stenene. Skrab frugtkødet ud og mos det. Rør det sammen med citronsaft, friskhakket basilikum og geleringspulver. Smag til med salt og peber.
Fyld avocadomoussen i små forme eller bøtter, der hver kan rumme ca. 1 dl. Dæk med husholdningsfilm, hvis ikke det er bøtter med låg. Stil på køl indtil moussen er stivnet (ca. tre kvarter i fryseren).
Dyp formene i varmt vand så avocadomoussen bedre kan "slippe" formen. Vend hver bøtte mousse ud på en tallerken og pynt med nogle friske basilikumblade.