Varm kartoffelsalat (sur-sød)
Varm kartoffelsalat med en pragtfuld sur-sød smag fra eddike og sukker. God gammel opskrift, som er let at lave og går godt til f.eks. frikadeller, lam eller andre kødretter.
Tip:
Hvis du også skal lave kold kartoffelsalat, kan jeg anbefale denne dressing.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 løg
- 2 dl vand
- 1⁄2 dl hvidvinseddike eller anden eddike
- 1 spsk sukker
- friske krydderurter (f.eks. persille, purløg og/eller basilikum)
- salt
- peber
Skræl kartoflerne, kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Kog kartoflerne til de er møre - de skal ikke være udkogte.
Hæld vandet fra kartoflerne og tag de kogte kartofler op af gryden. Mens de køler lidt af skæres løgene i ringe.
Hæld vand, hvidvinseddike og sukker i gryden og bring det i kog. Tilsæt løgringene.
Skær kartoflerne i skiver og kom dem i gryden sammen med hakket persille, purløg og/eller andre krydderurter.
Varm kartoffelsalaten godt igennem og smag til med salt og peber inden servering.