Rabarberchutney
Chutney forbinder vi typisk med Indien, hvor det findes i utallige varianter. Men en velsmagende chutney kan også sagtens laves af vores egne, danske rabarbere. Chutneyen er sursød og god til alverdens ting; til mad fra alverden, til hverdagsretter, karryretter, krydret mad eller kylling.
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 1 rødløg
- 4 spsk balsamico
- 100 g sukker
- 1⁄2 bdt friske krydderurter (f.eks. kørvel eller citronmelisse)
- salt
- peber
Snit rødløget og skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm. Kog rabarber, rødløg, balsamico og sukker i en gryde ved svag varme. Rør jævnligt i starten indtil rabarberne har afgivet mere væske.
Lad rabarberchutneyen koge ind til en tykkere konsistens. Tag gryden af varmen. Tilsæt krydderurter og smag til med salt og peber.
Chutneyen kan serveres både varm og kold. Hvis den hældes på skoldede glas og opbevares på køl kan den holde sig i flere uger.
- Publiceret d.
- 06.09.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Indisk mad ›
- Chutney