Jordbær-Rabarber Marmelade
Lav din egen marmelade! Det er ikke så svært, som du (måske) forventer og smagsoplevelsen er helt anderledes og naturligvis meget bedre i forhold til når den købes færdiglavet.
Ingredienserne kan varieres efter smag, men denne kombination er et godt bud, da den syrlige rabarber giver lidt modspil til jordbærenes og sukkerets sødme.
Ingredienser
- 1600 g jordbær (friske eller frosne)
- 400 g rabarber
- maks. 1 dl vand
- 600 g sukker
- 3 1⁄2 tsk geleringspulver til marmelade (der kan bruges syltesukker i stedet)
Kog jordbær, rabarber og vand til det er kogt næsten ud eller kan blendes. Man behøver ikke blende det. Sukkeret kommes i. Kog til sukkeret er smeltet. Tag gryden af komfuret og pisk 3-4 tsk. geleringspulver (der er rørt op i lidt sukker) i frugtmassen.
Hældes på glas der er skyllet i Atamon eller eddike.
Andet frugt kan bruges. Det kan variere, hvor meget sukker der skal i, afhængig af frugtsorten og hvor sødt man ønsker sin marmelade. Bruger man solbær, skal der mere vand, sukker og geleringspulver i.