Asiatisk salat
Denne salat er ikke som salater er flest. Den indeholder både frugt og sprøde, saftige, sunde grøntsager. Det asiatiske indslag består mest i dressingen, hvor spændende nuancer fra forskellige verdenshjørner af smagsspektret mødes: Surt, sødt og salt.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄2 melon (f.eks. galiamelon)
- 1⁄2 agurk
- 1 gulerod
- 4 forårsløg
- 1⁄2 peberfrugt
- 1 spsk ingefær
- 3 spsk limesaft
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk sød chilisauce
Fjern skræl og kerner fra melonen og skær frugtkødet i mundrette stykker. Halvér agurken på langs, skrab de bløde "kerner" ud og skær resten af agurken i tynde strimler/stave. Skræl guleroden og skær den i tynde strimler. Skær ligeledes forårsløg og peberfrugt i tynde strimler. Bland salaten i en skål.
Rør dressingen sammen af limesaft, soja, honning, chilisauce og finthakket ingefær.
Server salaten og dressingen til asiatiske kød- eller fiskeretter.