Chokoladeboller
Chokoladeboller skal være søde, men kan også blive for søde. Det kan man undgå ved at lave en variant som disse med mørk chokolade og ikke ret meget sukker. Samtidig er der tilsat fuldkornsmel, som giver dem ekstra substans.
Gode som mellemmåltid i et lækkersultent øjeblik eller som en sød overraskelse på morgenbordet.
Ingredienser
- 50 g gær
- 4 dl vand
- 2 spsk olie
- 2 tsk sukker
- lidt salt
- 1⁄2 dl fuldkornsmel
- 3 dl sigtemel
- 6 dl hvedemel
- 150 g mørk chokolade
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, salt og sukker. Rør fuldkornsmelet, sigtemelet og hvedemelet i (i nævnte rækkefølge). Hak chokoladen groft og rør den i bolledejen.
Lad dejen hæve en halv times tid.
Form dejen til boller og bag dem ca. 14-15 minutter ved 200 grader.