Blommechutney
En dejlig, anderledes chutney-variant. Blommerne afgiver en smuk, dyb farve, som klæder de fleste retter, mens chutneyens sødme med ingefær og krydderurter tilføjes en let krydret smag, som går godt til skinke, fisk eller ost.
Ingredienser
- 2 rødløg
- 1 spsk ingefær
- 6 spsk balsamico
- 8 blommer
- 100 g brun farin (rørsukker eller alm. sukker kan også bruges)
- salt
- peber
- evt. lidt kørvel eller anden krydderurt
Fremgangsmåde
Snit rødløgene og svits dem i balsamicoeddiken i en gryde. Tilsæt finthakket ingefær. Fjern stenene fra blommerne og skær frugtkødet i både. Kom bådene i gryden og tilsæt sukker.
Kog blommechutneyen ind ved svag varme til en tykkere konsistens. Tag gryden af varmen og smag til med salt, peber og evt. friske krydderurter.
Spis chutneyen med det samme eller hæld den på skoldede glas. Så kan den holde sig flere uger i køleskabet.
Prøv også:
Den populære rødløgschutney
- Publiceret d.
- 16.09.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Indisk mad ›
- Chutney