Kartoffelmos med rodfrugter
Kartoffelmos er en klassiker i det danske køkken og især velegnet som tilbehør til diverse sammenkogte retter. Tilsæt rodfrugter til mosen og opnå en mere nuanceret sammensætning af smag og farver, samt en lidt højere ernæringsværdi.
Ingredienser
- 600 g kartofler
- 1 pastinak
- 1 gulerod
- 1 persillerod
- vand (til kogning)
- 2 spsk smør
- 2 dl mælk
- salt
- peber
Skræl kartoflerne og de andre rodfrugter. Skær dem i tern. Kog dem ca. 15 minutter i vandet i en gryde.
Hæld det meste af vandet fra rodfrugterne, så der kun er 1-2 dl tilbage. Mos med et piskeris eller en gaffel. Rør smør og mælk i.
Smag kartoffelmosen til med salt og peber. Servér mens den er varm.
- Publiceret d.
- 16.09.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartoffelmos