Græskarchutney
Brug dit græskar til chutney og lad græskarsæssonen vare lidt længere. Denne chutney har en sur-sød smag fra sukker og eddikke samt selvfølgelig græskarrets naturligt gode smag. Den er især god til indisk mad eller karryretter, men kan pifte nærmest enhver hovedret op.
Ingredienser
- 500 g græskar (efter skræl og kerner er fjernet)
- 2 løg
- 1 spsk olie
- 1 dl eddike
- 1 dl brun farin eller sukker
- salt
- peber
Skær "græskarkødet" i mundrette stykker og snit løgene. Svits græskar og løg i olie i en gryde. Tilsæt farin/sukker og eddike.
Lad chutneyen simre ved svag varme under låg indtil græskarstykkerne er helt bløde (gerne udkogte).
Lad græskarchutneyen køle af og hæld den på glas. Kan holde sig i køleskabet i flere uger.
- Publiceret d.
- 07.10.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Indisk mad ›
- Chutney