Thaisuppe
Smag på Thailand med denne thaisuppe. Den har alle de rigtige smagsnuancer fra ingefær, karrypasta og kokosmælk. Samtidig er suppen mættende med de saftige kyllingestykker, som også giver et dejligt bid. Kan serveres som forret eller som et let måltid i sig selv.
Ingredienser
- 1 spsk olie eller smør
- 2 tsk karrypasta
- 2 spsk ingefær
- 3 gulerødder
- 1 fed hvidløg
- 1 løg (lille)
- 2 bdt forårsløg
- 1 1⁄2 l vand
- ca. 250 g kylling
- evt. 1 spsk kyllingefond (koncentreret)
- 3 dl kokosmælk
- evt. lidt piskefløde for en mere cremet konsistens
Svits karrypastaen i olien i en gryde.
Skræl ingefær og en af gulerødderne. Pil hvidløg og løg. Skær toppen og den trævlede ende af halvdelen af forårsløgene. Skær det hele i grove stykker og kom det i gryden.
Svits et øjeblik og tilsæt så vandet. Kom kyllingekødet i gryden sammen med kyllingefond. Lad thaisuppen simre under låg til kødet er kogt. Tag derefter kødet op igen og læg det på en tallerken eller lignende.
Hæld kokosmælken i suppen og tag gryden af varmen. Blend suppen jævn med en stavblender.
Skræl de to sidste gulerødder og skær dem i tynde strimler ligesom det sidste bundt forårsløg (husk at skære toppen og den trævlede ende af først). Kom strimlerne i gryden og bring suppen i kog. Skær kyllingekødet i mundrette stykker og kom dem i.
Tilsæt evt. lidt fløde, hvis du ønsker en mere cremet konsistens.