Tuntataki
Tataki er en delikat måde at tilberede fisk på i det japanske køkken. Ifølge overleveringer skulle metoden være udviklet af den rebelske samurai Sakamoto Ryōma i 1800-tallet. Det er simpelt at lære og tunen får en lækker konsistens samt et indbydende udtryk.
Bemærk: Den friske tun skal have været frosset ned, så den kan bruges til sushi.
Ingredienser
- ca. 250 g tun (frisk)
- 1 spsk sesamolie eller anden madolie
- 3 spsk sesamfrø
Hvis fisken er i ét stort stykke, kan den evt. skæres i to aflange stykker, som er ca. 3-4 cm i højden og bredden. Derefter pensles tunen med olie på alle sider og rulles i sesamfrøene.
Steg på en glohed pande i ca. 30 sekunder på hver side. Fisken skal kun lige steges i kanten. Indeni skal den være rå, så den stadig er blød og lækker.
Kan f.eks. serveres som forret, snack eller som hovedret med en asiatisk salat og ris.