Gammeldags Æblekage
En rigtig god dansk æblekage, hvor der her er brugt sukkerristede havregryn og æblemosen er lavet selv. Til sidst er der drysset chokolade på toppen så det bliver ekstra lækkert.
Ingredienser
til 6 personerÆblemos
- 10 madæbler
- 1 vaniljestang – gem vaniljekornene til fløden
- 2 kanelstænger
- 3 dl vand
Havregryn sukkerristede
- 25 g smør
- 3 dl havregryn
- 2 spsk sukker
- 1⁄4 l fløde
- evt. chokolade (hakket)
Æblemos:
Æblerne skrælles, deles og kernehuset fjernes. Skæres i tern og koges til grød med vand, vanillestang og kanelstængerne. Det skal koges mørt og kan evt. få en tur med stavblender.
Grøden skal afkøles. Alternativt kan der bruges færdig mos på glas.
Sukkerristede havregryn:
Ca. 25 gram smør smeltes. Herefter drysses 3 dl havregryn og 2 spsk sukker. De ristes til de er gyldne og afkøles derefter. Alternativt kan man bruge æblekagerasp eller knuste makroner.
Herefter samles ”kagen” i en glasskål. Først æblegrød, så havregryn. Lav et par lag og slut med æblegrød.
Til sidst pyntes med letpisket fløde evt. tilsat vanille.
Som ekstra luksus kan der drysses med hakket chokolade på toppen.