Æblekage med kanel, makroner og æblekagerasp
Den klassiske æblekage er en dejlig del af den danske madtradition. Æblerne giver lidt syrligt modspil til makronernes sødme, mens raspen udgør et sprødt supplement til den bløde æblemasse. Det kan næsten ikke blive bedre. Men det gør det. Når kagen serveres med fløjlsblød flødeskum.
Ingredienser
til 2 personer- 2 æbler (store)
- 1 tsk kanel
- 2 spsk vand
- 8 makroner
- 50 g æblekagerasp (køb det færdigt eller lav det selv)
- fløde
Skræl æblerne, skær kernehuset fra og skær dem i små stykker. Kom vand og æbler i en lille gryde. Drys kanel over. Lad æblerne koge til de er helt møre og er blevet til grød.
Kom lidt af æblegrøden i en lille glasskål, kom rasp og lidt knuste makroner over. Kom igen æblegrød, rasp og knuste makroner. Slut af med den sidste grød og pynt med hele makroner.
Pisk fløden og server flødeskummen sammen med æblekagen.