Bearnaisesauce
Den traditionelle sauce er blevet moderne igen. Bearnaisesaucen er oprindelig fransk, men er også en af de mest populære saucer herhjemme. Den runde smag er fantastisk til f.eks. en god bøf.
Imponér gæsterne og lav den selv fra bunden, så du opnår den helt rigtige smag af bearnaise. Det er ikke så besværligt, som du tror.
Ingredienser
- 125 g smør
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 1 1⁄2 dl bouillon
- 1 spsk estragon
- 1 spsk hvidvinseddike
- evt. lidt fløde
- salt
- hvid peber
Smelt smørret i en gryde. Imens piskes æggeblommer, bouillon, hvidvinseddike og estragon sammen til en luftig masse.
Hæld æggemassen i det varme smør og pisk/rør indtil saucen begynder at få en tykkere konsistens. Saucen må ikke koge! Tilsæt evt. lidt fløde, hvis saucen pludselig bliver for varm eller hvis du blot vil have en mere cremet konsistens.
Smag til med salt, peber og evt. mere eddike eller estragon. Servér bearnaisesaucen mens den er varm.