Pizzasnegle med pepperoni
Pizzasnegle er både ekstremt praktiske til madpakken eller frokost og så smager de bare skønt. Lav gerne mange af gangen.
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 3 spsk olie
- 1⁄2 l vand
- 5 dl fuldkornshvedemel
- 8 1⁄2 dl hvedemel
- 150 g pesto
- 2 rødløg
- 200 g pepperoni i skiver
- 400 g revet ost
Gæret smuldres i en skål og saltet drysses over. Olie og vand hældes i, og der røres til gæret er opløst.
Tilsæt først fuldkornsmelet og derefter det almindelige hvedemel, lidt af gangen. Ælt pizzadejen godt i gennem og lad den så hæve tildækket i 30 minutter. I mellemtiden hakkes løgene fint.
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til firkant. Den skal være lidt længere end den er bred, og være ca. en halv cm tyk.
Smør pestoen ud på pizzadejen, og drys de hakkede rødløg over. Læg pepperoniskiverne på den ene halvdel (på langs). Drys osten over hele dejen.
Rul forsigtigt dejen sammen til en "roulade" - start i den side med pepperoniskiverne. Skær "rouladen" i skiver, der er ca. 2 cm tykke. Læg pizzasneglene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter, eller til osten begynder at blive gylden.