Porretærte med hytteost
Denne porretærte har mange kvaliteter, som gør den til en ideel hverdagsret: Den er både velsmagende og mættende samt nem og billig at lave.
Porrer er en klassisk ingrediens i tærter blandt tærteelskere og denne variant har fået ekstra smag og en fyldig konsistens med skinkestrimlerne og hytteosten.
Ingredienser
- 1 tærtedej (lav den selv eller køb en færdiglavet i supermarkedet)
- 3 porrer
- 100 g skinkestrimler
- 450 g hytteost
- 4 æg
- salt
- peber
Kom tærtebunden i et tærtefad og pres den godt op ad siderne. Fjern toppen og den trevlede ende fra porrerne. Skær resten i skiver. Fordel porreskiverne over bunden sammen med skinkestrimler.
Slå æggene ud i en skål og rør hytteost, salt og peber i. Hæld blandingen over tærten og bag i ovnen i 45 minutter ved 200 grader. Lad porretærten trække 10 minutter inden servering.