Havregrynskugler med rom
Havregrynskugler er dejlige som konfekt, specielt i den søde juletid og er (i den også travle juletid) i øvrigt ualmindeligt nemme at lave.
Disse er især gode som konfekt til voksne, da den søde smag får modspil af rommen og af den let bitre note fra kaffen.
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 1⁄2 dl rom
- 1⁄2 dl kaffe (kold)
- 2 spsk smør
- 2 spsk sukker
- 2 spsk kakaopulver
- evt. 1 spsk kakaopulver (til at rulle havregrynskuglerne i)
- evt. 2 spsk flormelis (til at rulle havregrynskuglerne i)
Rør havregryn, rom, kaffe, smør, sukker og kakaopulver sammen. Form massen til kugler og tril evt. kuglerne i en blanding af kakaopulver og flormelis.
Havregrynskuglerne kan holde sig en uges tid i køleskabet.