Kokosmakroner
For at lave de fine, klassiske kokosmakroner behøver du hverken at have meget tid eller at købe en masse nye ingredienser.
Det er derfor en simpel sag at sprede lidt julestemning med makronerne, som i øvrigt ser flotte ud på kagebordet og i sig selv ligner et helt lille snelandskab.
Ingredienser
til 38 stk- 2 æggehvider
- 125 g sukker
- 125 g kokosmel
- lidt hvedemel til at drysse bagepladen og fingrene
- overtrækschokolade
Kokosmel, sukker og æggehvider blandes og varmes i en gryde under let omrøring. Hvis dejen er for fugtig, tilsættes lidt mere kokosmel. Dejen må gerne være ret tør.
Dejen formes med melede fingre til små toppe, der sættes på en smurt, meldrysset plade og bages i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til de er pænt gyldenbrune.
Når kagerne er tilpas kolde, kan de smøres i bunden med smeltet overtrækschokolade, men de smager også dejligt uden.