Laksetataki
Tataki er en betegnelse for den særlige måde fisken tilberedes på.
Metoden gør, at de delikate stykker laks får en interessant konsistens. Samtidig ser de med deres iøjenfaldende farve flotte ud som et lidt anderledes indslag i sushimenuen.
Brug gerne en blanding af hvide og sorte sesamfrø - det ser flottest ud.
Laksen skal have været frossen inden brug.
Ingredienser
- 300 g laks (frisk)
- 1 spsk olie
- 1 dl sesamfrø
Fjern eventuelt skind og ben fra laksen og skær den i aflange stykker, der er ca. 3-4 cm i bredden og 2-3 cm i højden. Det er ligegyldigt, hvor lange stykkerne er - de skal alligevel skæres i skiver senere.
Smør fiskestykkerne med olie på alle sider og rul dem i sesamfrøene.
Steg stykkerne på en tør pande ved høj varme i ca. et halvt minut på hver side. De skal kun lige svitses i kanten, men stadig være rå og bløde inden i.
Tag laksestykkerne af panden og skær dem i tynde skiver.
Anret på et fad eller portionstallerkener og servér straks.
- Publiceret d.
- 07.12.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Asiatisk mad ›
- Japansk mad ›
- Sushi