Lakseburger
En herlig opskrift på burger med hjemmebagte brød, laks og guacamole til. Se hvordan du laver det hele her.
Lakseburger
- 4 laksefileter
- lidt mel
- 1 æg
- salt
- peber
Guacamole
- 3 avocadoer
- 1 rød chili
- olie
- 1 fed hvidløg
Grove hamburgerbrød
- 300 hvedemel
- 300 g rugmel
- 50 g smør
- 50 g gær
- 1 1⁄2 dl mælk
- 1 1⁄2 dl vand
- 1 1⁄4 tsk salt
Tilbehør
- tomater
- løg
- salat
Start med at lave hamburgerbrødene:
Først skal smørret smeltes. Derefter hældes vand og mælk i gryden til det er ca. 37 grader. Smuldr gæren op i og rør rundt. Hæld væsken over i en bageskål og tilsæt salt og mel (lidt ad gangen) indtil dejen slipper fingrene og kan æltes godt.
Lad dejen hæve i ca. 30 minutter. Derefter æltes dejen før den rulles ud og deles i ca. 10 stykker som formes til boller i hænderne. Pensel dem med lidt mælk og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Mens brødene står i ovnen, kan man færdiggøre laksen og guacamolen. Start med at hakke laksekødet (som skal være uden skind) med en kniv. Derefter blandes laksen med 1 æg og lidt mel sådan at det er muligt at forme ca. 8 lakseburgere i hænderne som derefter steges på medium varme og krydres med salt og peber.
Guacamolen laves ved at skrælle avokadoerne og derefter dele dem i to og fjerne stenene. Mos kødet og bland det ud med finthakket chili, lidt olie og et presset hvidløgsfed.
Server lakseburgerne i de hjemmelavede hamburgerbrød med guacamole, eventuelt nogen tomatskiver, løg og salatblade.