Bondebrød
Hjemmebagt brød smager (og dufter!) bare bedre.
Dette bondebrød er et stort og simpelt af slagsen, som kan spises til morgen, middag eller mellemmåltider. Er du ikke en ørn til at bage, kan du sagtens være med her alligevel.
Brødet har et dejligt rustikt udseende og bliver ekstra lækkert, når det pensles med kaffe.
Ingredienser
- 50 g margarine
- 1 dl mælk
- 3 dl vand
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 2 æg
- 900 g hvedemel
til pensling
- kaffe
Smelt smørret. Tilsæt mælk og vand. Varm det op til ca. 37 grader.
Smuldr gæren i. Tilsæt sukker, salt og derefter æg og hvedemel. Ælt det godt sammen og lad dejen hæve i 30 minutter.
Ælt dejen igen. Lav den til en stor kugle, sæt den på en bageplade med bagepapir og lad den hæve til dobbelt størrelse. Pensl med kaffe.
Bag derefter brødet i ovnen ved 250 grader i 10 minutter. Derefter bages brødet yderligere ved 200 grader i en halv time.