Tarteletter med kyllingefyld
Tartelet betyder "lille tærte" og er (igen) blevet en populær spise. Endda så populær, at tarteletten har fået sin egen festival!
I denne udgave er fyldet lavet med klassiske ingredienser som kylling og asparges, foruden et hav af andre lækre sager.
Ingredienser
- 450 g kyllingefilet
- 20 tarteletter
- 3 gulerødder
- 3 løg
- 1⁄2 knoldselleri
- 1 terning hønsebouillon
- 2 spsk smør
- 3 spsk mel
- 1 dl fløde
- 2 ds asparges (konserves)
- salt
- peber
- lidt sherry
- 5 kviste timian
- 5 kviste persille
- 6 laurbærblade
- 2 1⁄2 l vand
Skræl gulerødderne og knoldsellerien. Skræl løgene og del dem i fire. Kog grøntsagerne op sammen med vandet og krydderurterne. Læg kyllingerne i og kog indtil kødet er gennemkogt.
Derefter fjernes kyllingen fra vandet, som man fortsat lader koge i 1 time. Kyllingebouillonen tilsættes og blandes godt i.
Smelt smørret i en ny gryde. Tilsæt mel, så det bliver en lille klump. Si suppen over i den nye gryde med smør og mel og smid grøntsagsresterne ud. Rør godt hele tiden.
Tilsæt fløde og lad det koge op så blandingen får en passende konsistens (hverken for tynd eller tyk). Skær aspargesene og kyllingen i mindre stykker og tilsæt det i suppen.
Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt sherry for en ekstra god smag.
Varm tarteletterne op og server dem med kyllinge- og aspargesfyldet i.