Hjemmelavet mayonnaise
Den vellidte mayonnaise stammer fra Provence i Frankrig. Lav den selv og oplev en enorm forskel i smag i forhold til dens industrilavede tvilling. Det er ikke særlig svært.
Mayonaisse er meget alsidigt og kan tilføje smag til en bred vifte af retter.
Ingredienser
- 3 dl vindruekerneolie
- 1 æggeblomme
- 1 tsk sennep
- saft fra 1⁄4 citron
- salt
- peber
- 2 tsk hvidvinseddike
Sørg først for, at alle ingredienserne har omtrent samme temperatur. Så er det nemlig lettere at lave en god mayonnaise.
Start med at blande alle ingredienserne bortset fra vindruekerneolie. Derefter piskes vindruekerneolie i lidt efter lidt, mens man hele tiden sørger for at røre ordentligt rundt.
Når mayonnaisen har fået den rette konsistens, kan den sættes i køleskabet og serveres når man ønsker.
Smag evt. mayonnaisen til med mere salt og peber.