Oksemørbrad med bacon
Oksemørbrad i ovnen er en klassiker og er specielt godt, når gæsterne skal imponeres (og samtidig blive mætte).
Baconen tilføjer det møre kød endnu mere smag og en ekstra sprød overflade. Det meste tilbehør passer godt til, så der er rig mulighed for at bruge fantasien.
Ingredienser
til 4 personer- 600 g oksemørbrad
- 10 skiver bacon
- lidt olie
Afpuds mørbraden for eventuelt fedt og sener. Vikl baconskiverne omkring oksemørbraden. Svits den på alle sider i lidt olie på en pande. Læg mørbraden i et ildfast fad og stik et stegetermometer ind i oksemørbradens centrum.
Steg ved 200 grader i ovnen indtil stegetermometeret viser 60 grader, hvis det skal være medium stegt - 65 grader, hvis det skal være gennemstegt.
Tag kødet ud af ovnen og lad det trække 5 minutter inden det skæres ud.