Marineret oksemørbrad
Ønsker du at give din saftige oksemørbrad endnu mere smag, er det nærliggende at lade den trække i en marinade.
Her tilføjes kødet kraftige noter af sherry, hvidløg og soja. Perfekt til en gæstemiddag.
Ingredienser
- 300 g oksemørbrad
- 1 dl sherry eller hvidvin
- 1 dl sojasauce
- 1 dl olie
- 2 fed hvidløg
- salt
- peber
Bland en marinade af sherry, soja, olie og presset hvidløg. Smag den til med salt og peber. Lad oksemørbraden trække i marinaden i minimum 2 timer.
Tag kødet op af marinaden og brun det på en pande. Læg mørbraden i et ovnfast fad og hæld lidt af marinaden ved. Stik et stegetermometer ind i centrum af oksemørbraden og steg i ovnen ved 180 grader indtil kødet har den ønskede temperatur:
- 56 grader = rødt.
- 60 grader = medium.
- 64 grader = gennemstegt.
Lad den færdige oksemørbrad hvile i 5 minutter, inden den skæres i skiver og serveres.
Se også disse 2 marinader der er ekstra gode til oksemørbrad